Kriterier


Legens ærespris er en pris, Legebranchen – LEG giver én gang om året til personer eller organisationer, som gør en ekstraordinær indsats for at fremme leg og legens værdi i Danmark. Prisen bliver for første gang uddelt i år (2023).

Alle børn uanset kulturel og geografisk baggrund har et basalt behov for at lege – på linje med deres behov for at få mad, søvn og omsorg. Alle forskere inden for børn og leg er enige om, har uvurderlig værdi for børns udvikling.

LEG arbejder for at legen bliver anerkendt som et værdifuldt bidrag til samfundet og særligt til børns udvikling. Og selvom leg er fordrende for indlæringen og udviklingen af færdigheder, som nutidens samfund prioriterer, bør legen også i høj grad anerkendes for det, som børnene selv sætter højst og giver dem en oplevelse af livskvalitet: leg for legens skyld.

Æresprisen overrækkes til en person eller organisation, der arbejder for og med at fremme legens værdi, og som har været med til at gøre en forskel i samfundet. Den vil fremadrettet være et symbol på opbakning og anerkendelse af personer eller organisationer, der gør en forskel i børns liv og for værdien af leg.

Legens ærespris er en måde for os i Legebranchen – LEG at hædre de personer eller organisationer, der er dedikeret til at fremme værdien af leg i Danmark. Den er med til at synliggøre deres arbejde og inspirere andre til at følge deres eksempel.

Med til prisen følger et honorar på 5.000 kroner, som modtager af æresprisen, får lov at dedikere til en organisation eller forening, der arbejder med at fremme legens værdi og betydning fore vores børn og samfund.